Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

01.01.2020.

Srećna i uspješna 2020. godina

Svi smo svjedoci veoma dinamičnog (trogodišnjeg) perioda u oblasti saobraćaja u Crnoj Gori, kako po pitanju značajnih ulaganja u postojeću saobraćajnu infrastrukturu, tako i izgradnju novih kapitalnih saobraćajnih objekata. Pored toga, očekuje nas završetak, najvećeg do sada, a prije svega rekao bih razvojnog projekta prioritetne dionice autoputa Bar Boljare koji ima svoju dinamiku, ali ima naravno i svoje izazove.

31.12.2019.

Ugovor o uslugama za “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta”

Ugovor o uslugama za “ Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta ” u okviru IPA 2016 Godišnjeg programa za Crnu Goru iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori. Objavu tendera možete na web stranici EuropeAid-a:

20.12.2019.

Saopštenje: Povećan broja dozvola za prevoz tereta sa Republikom Hrvatskom

Saopštenje: Povećan broja dozvola za prevoz tereta sa Republikom Hrvatskom

Protekla dva dana odžan je u Zagrebu sastanak Mješovite komisije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između delegacija Crne Gore i Republike Hrvatske. Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva g. Dalibor Milošević, a hrvatsku g. Mario Madunić pomoćnik ministara mora, prometa i infrastrukture.

19.12.2019.

Nurković čestitao dan Zaštitnika pomoraca

"Poštovani pomorci, želim da na dan Zaštitnika pomoraca, ukažem na našu pomorsku tradiciju i da istaknem da su pomorci naš najznačajniji resurs. Želim da istaknem da poboljšanje naše uzajamne saradnje treba da bude u naš zajednički cilj, koji će dovesti do poboljšanja statusa svih naših pomoraca koji, odvojeni od svojih porodica, napornim radom doprinose i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

12.12.2019.

Ministar Nurković: Ulaganje u Montenegro Airlines nije spašavanje kompanije nego ulaganje u razvoj CG

Ministar Nurković: Ulaganje u Montenegro Airlines nije spašavanje kompanije nego ulaganje u razvoj CG

„Svjesna značaja kompanije Vlada Crne Gore nije dozvolila da dođe do stečaja i gašenja. Ozbiljno smo se bavili tom temom i siguran sam da smo donijeli dobru odluku. Sve kalkulacije pokazuju da bi gašenje imalo velike posljedice, a da su benefiti od ulaganja daleko veći. Na ovaj potez se nijesmo odlučili ni brzo ni lako, ali smo na osnovu analize rada preduzeća u posljednje tri godine, siguran sam donijeli dobru odluku koju ćemo podnijeti Skupštini na verifikaciju. Ako poslanici imaju bolje rješenje na njima je da preuzmu odgovornost”, kazao je ministar Nurković...

12.12.2019.

Započeta realizacija projekta “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta” Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Započeta realizacija projekta  “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta” Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Ugovor za projekat “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta” Ministarstva saobracaja i pomorstva potpisan je 20.11.2019. godine između Uprave javnih radova (ugovaračko tijelo) i Konzorcijuma na čelu sa kompanijom “Business and Strategies in Europe, s.A. (B&S Europe)” iz Belgije...

11.12.2019.

Susret Nurković - Belhaj

Susret Nurković - Belhaj

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Nj.E. g-dinom Mohammed Amine Belhaj, ambasadorom Kraljevine Maroka u Crnoj Gori. Tokom sastanka razmatrana je mogućnost unaprijeđenja saradnje u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, kao i saradnje u drugim oblastima.

04.12.2019.

Sastanak ministra Nurkovića sa generalnim direktorom IMSO-a

Sastanak ministra Nurkovića sa generalnim direktorom IMSO-a

Tokom zasijedanja skupštine Međunarodne pomorske organizacije, Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, susreo se sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije za mobilnost satelita IMSO, g-dinom Moin Ahmedom i tom prilikom je razgovarao o aktivnijem učešću Crne Gore u toj veoma važnoj međunarodnoj organizaciji.

29.11.2019.

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London

Ministar Osman Nurković posjetio Luku Dubai port London

Tokom zasijedanja Skupštine međunarodne pomorske organizacije, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković se susreo sa ministrom saobraćaja Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulahom Muhamedom Belghaifom Al Nuaimijem i tom prilikom je na poziv ministra posjetio Luku Dubai port London.