Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Sastanak ministra Bojanića sa predstavnicima željezničkih kompanija

Sastanak ministra Bojanića sa predstavnicima željezničkih kompanija
Datum objave: 01.04.2021 12:02 | Autor: MKI

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija na čelu sa ministrom Mladenom Bojanićem, državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i V.D. direktorice direktorata za željeznički saobraćaj, Draganom Lukšić, danas su održali sastanak sa predsjednicima odbora direktora i izvršnim direktorima željezničkih društva „Željeznički prevoz Crne Gore AD“, „Željeznička infrastruktura AD“, „Montecargo AD“ i „Održavanje željezničkih voznih sredstava AD“ kao i sa direktorom uprave za željeznice.

Prvi put poslije dugog niza godina došlo je do zajedničkog sastanka između predstavnika resornog ministarstva i predstavnika navedenih željezničkih društava, u cilju unaprijeđenja poslovanja željezničkih kompanija u narednom periodu, sa aspekta poboljšanja kvaliteta usluga, konkurentnosti, povećanja broja putnika i prevoza tereta, a prvenstveno kontinuiteta održavanja bezbjednosti željezničkog saobraćaja.

Na sastanku je dogovoreno da se jedanput nedeljno organizuju redovni sastanci između izvršnih direktora željezničkih kompanija, koje će organizovati i voditi V.D. direktorica direktorata za željeznički saobraćaj, gospođa Dragana Lukšić, sa ciljem unaprjeđenja i poboljšanja rada u pomenutim društvima a samim tim i smanjenja troškova odnosno optimizacije broja zaposlenih.