Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret: Bojanić - Gašparikova

Susret: Bojanić - Gašparikova
Datum objave: 23.12.2020 15:00 | Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić razgovarao je danas sa Danielom Gašparikovom, stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori. 

Predstavnica UNDP-a je čestitala ministru imenovanje na poziciju ministra kapitalnih investicija, resoru sa kojim će ova organizacija i u budućnosti intezivno sarađivati. 
Gašparikova je podsjetila na niz projekata u oblasti energetike, smanjenja emisija s efektom staklene bašte i klimatskih promjena , kao i na projekat iz oblasti drumskog saobraćaja, koji se trenutno u fazi pripreme. 

„Nažalost situacija sa pojavom COVIDA 19 je djelimično usporila pripremne aktivnosti, ali očekujemo nastavak saradnje u narednom periodu“, istakla je Gašparikova. Današnji razgovor je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o modalitetima nastavka saradnje u sektoru energetike. 

Ministar Bojanić se osvrnuo na širok spektar oblasti koje se nalaze u resoru na čijem je sada čelu. „Podržaćemo projekte i aktivnosti koje su započete, ali ćemo nakon analize stanja u svim oblastima saobraćaja i energetike definisati dalje korake i modele saradnje. Značajna nam je podrška međunarodnih organizacija i nastavićemo da zajedno radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, dominantno u zaštiti životne okoline“ naglasio je Bojanić 

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova poželjela je uspješan rad u narednom periodu.