Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Konferencija za medije

Konferencija za medije
Datum objave: 14.12.2020 15:00 | Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić održao je danas, zajedno sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem i ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem konferenciju za medije sa temom poboljšanja koorporativnog upravljanja u kompanijama sa većinskim državnim vlasništvom.

Kako je Ministar Bojanić na početku istakao danas je održan hitan sastanak tri ministra sa menadžmentom nacionalnog avioprevoznika i Predsjednikom Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, kako bi se što prije donijela procjena i odluka vezano za budućnost Montenegroairlines-a.

„Kao što svi znate situacija nije dobra, godine odlaganja i guranja problema pod tepih doveli su do ovako loše situacje, kako u pogledu likvidnosti i finansijskih rezultata, tako i u organizacionom smislu. Ova Vlada će dobro promisliti i pokušati da pronađe najbolji model za održivo poslovanje preduzeća, ali neće pobjeći od odgovornosti, jer se ovo pitanje mora brzo riješiti“ naglasio je Bojanić.

Kada je riječ o poslovanju ostalih kompanija i generalno stanju svih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu ministar kapitalnih investicija najavio je formiranje Komisije za unapređenje koorporativnog upravljanja , koja će centralizovati sve podatke, izvještaje o poslovanju, sva imenovanja u upravnim odborima, pratiti njihov rad i poslovanje.

„Želimo da ostavimo prostora za saradnju sa manjinskim akcionarima, situacija je različita od kompanije do kompanije, ali isti nam je cilj, da poboljšamo ambijent poslovanja, a samim tim i poslovnih rezultata“
- istakao je ministar Bojanić

Prema riječima ministra kapitalnih investicija, okvirno do kraja II kvartala naredne godine, ova Komisija i Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte mogli bi da funkcionišu kao jedno tijelo, koje će imati cjelokupnu sliku o stanju u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu i shodno ekonomskoj politici Vlade razmatrati dalje korake.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Ipe1rwBKzwU

Foto i video: https://www.flickr.com/photos/vladacg/albums/72157717315946018/with/50718598413/