Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Saopštenje: Unapređenje javnog prevoza putnika u prvom redu auto taksi prevoza

Datum objave: 20.02.2019 11:13 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Radna grupa u kojoj su pored predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva učešće uzeli i predstavnici Privredne komore Crne Gore, Strukovnog sindikata taksista Crne Gore – Unija slobodnih sindikata i auto taksi prevoznika, pripremila je nacrt zakona i predložila određene mjere koje će imati za cilj unapređenje javnog prevoza putnika u prvom redu auto taksi prevoza.

Na osnovu zaključka Vlade Crne Gore broj 07-6143 od 17. januara 2019. godine zaduženo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da pripremi predlog izmjena i dopuna Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/2017).

Nacrtom zakona obrađena je i oblast iznajmljivanja vozila sa vozačem (rent a car sa vozačem), na način da su ovim nacrtom zakona definisani uslovi obavljanja istog, a da se u prelaznim odredbama propisuje stavljanje van snage odredbi Zakona o turizmu i ugostiteljsvu, koje u ovom trenutku uređuju ovu oblast.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, objavljen je na web sajtu Ministarstva saobraćja i pomorstva, i ista će trajati do 07. marta 2019. godine.

Zainteresovani subjekti mogu svoje predloge, sugestije i komentare dostaviti u pisanoj formi na adresu Ministarstva saobraćaja i pomorstva - Rimski trg 46 PC “Vektra“, Podgorica, ili u elektronskoj formi na e-mail ministarstva.   

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva